Antennelaget‎ > ‎

FAQ/Hjelp

Her har vi samlet endel av de spørsmålene vi får og som kanskje kan være til hjelp. Finner du ikke svar på dine spørsmål, ta kontakt!

FAQ
Blir det fortsatt drift av Rånåsfoss Fellesantennelag?
Ja, vi fortsetter antennelaget så lenge det er interesse for det. Vi drifter det fysiske anlegget av kabler, master og annet utstyr. Nytt er at vi kjøper signalet fra én leverandør istedet for flere og at denne leverandøren også leverer digitale signaler til oss.

Må jeg gjøre noe selv for å motta signaler fra Canal Digital?
Dersom du ikke ønsker mer enn de 16 analoge kanalene trenger du ikke gjøre noe. Dersom du ønsker å se kanaler som sendes digitalt og i HD(resten av grunnpakken), må du anskaffe en dekoder fra Canal Digital og betale en kortavgift på 25,- pr mnd til Canal Digital.
                    Om dekodere...

Hvordan får jeg kjøpt dekodere, kort eller kortholder(IDTV)?
Det er foreløpig ikke mulig å logge seg på med adresse på Canal Digital sine sider. Ring derfor 06090 og snakk med kundebehandler hos Canal Digital. 
Fortell kundebehandler at du er medlem av et frittstående nett som heter Rånåsfoss Fellesantennelag så blir det lettere for vedkommende og hjelpe deg med å bli kunde hos Canal Digital.
Husk å få kundenummeret ditt skrevet ned slik at du etterpå kan opprette en "Min side" hos Canal Digital.

Jeg har hatt TVsignaler fra fellesantenna i alle år uten å ha vært medlem. Hvordan har det seg?
Vi har lenge vist at den digitale tv-tidsalder har gjort det nødvendig å endre antennelagets drift. Vi har latt være å koble fra husstander før situasjonen om eventuell overtakelse fra annet selskap  var avklart. Det vil i framtiden bli koblet fra husstander som ikke er betalende medlemmer. Husstanden kontaktes selvfølgelig før det frakobles for å høre om fortsatt medlemskap er interessant.

Er det dyrt?
Ikke sammenlignet med å være parabol-kunde eller å være tilknyttet andre store kabelselskap. Rånåsfoss Fellesantennelag skal jo ikke tjene penger for noen. Se forøvrig priseksempler i dokumentet nederst på siden som heter "Programtilbud".

Hva er forskjellen på analoge og digitale signaler?
Analoge tv-signaler kan du motta på alle dine tv'er og du trenger ingen ekstra dekodere. Du kan bruke gamle opptakere som vhs-videospiller, dvd-opptaker og eldre hardiskopptakere. 

Ved digitale sendinger blir kanalene delt opp i små informasjonspakker som sendes sammen. Digitale signaler leses og settes sammen igjen av en dekoder. Det digitale signalet er mer robust i forhold til refleksjoner, hindringer osv. enn de analoge signalene. Resultatet er et perfekt TV-bilde og mulighet for nye digitale tjenester.

Kan jeg ta opp fra de digitale kanalene?
Ja, men da må du sørge for at den dekoderen du anskaffer er en såkalt PVR, dvs dekoder med opptaksmulighet. En PVR tar opp på en harddisk og gir bla mulighet for å pause et program mens du ser på. Les mer om det her.

Kan jeg fortsette å bruke dekoderen fra RiksTV koblet til antennekontakten fra fellesantenna?
Ja,inntil videre blir det ingen endringer i RiksTV-signalet.

Hvordan vet jeg at det nye kanaltilbudet vil virke hos meg?
Alle som per i dag mottar signaler fra Rånåsfoss Fellesantennelag vil kunne fortsette med det forutsatt at de er betalende medlemmer.

Hva må jeg gjøre dersom jeg ikke viderefører mitt medlemskap?

Hvordan blir jeg medlem?
Ta kontakt med oss. Ja, og så må du bo på Rånåsfoss da.

Comments