Rånåsfoss vel‎ > ‎Aktiviteter‎ > ‎

Halloweenfeiring

Trapp pyntet til Halloween
31. oktober hvert år feires Halloween også på Rånåsfoss. Velet arrangerer en liten sammenkomst for små og store med påfølgende fakkeltog.









Tips til godsaker på Halloween (bruk innmaten i gresskaret!):
Daimis med marshmallows
(8-10 porsjoner)

Ferdig kjøpt vaniljesaus kan du fryse til din egen "hjemmelagde" is. På Halloween pynter du med "amerikanske smaker".

3 dl ferdig vaniljesaus
100 g daimkuler
100 g mashmallows

Del mashmallows litt i biter og rør det i sausen sammen med daimen. Hell sausen i en stor form eller flere små. Dekkes med plastfolie. Fryses i minst 4 timer. 

Hvelv isen på fat eller skåler og strø over daimkuler og små mashmallows.

Gresskarscones
250 g  gresskar
5 dl  hvetemel
2 ts  bakepulver
1 ss  smør
1  egg
3 dl  melk (søt eller sur)

Vei skrelt og renset gresskar slik at mengden tilsvarer den oppgitt i ingredienslisten. Skjær gresskaret i terninger og kok dem møre. Det tar et par minutter. Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.
 
Bland mel og bakepulver, smuldre i smøret, rør inn sammenpisket egg og gresskarmos og nok melk til en myk deig.

Sett deigen i topper med skje på bakepapir på et stekebrett.
Stek sconsene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt - 15 - 20 minutter.
 
Server dem nystekte med smør og syltetøy.
Gresskar- og gulrotkake
(ca 10 biter)
En virkelig klassiker på Halloweenfest.

100 g smør, romtemperert
2 ½ dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker

Rund form (ca 24 cm i diameter) i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter.

Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.

Drikkeforslag: 
Velg en litt søtlig vin, som Selbach Bernkastel-Kueser Kardinalsberg Riesling Spätles 2003 
Gresskarpai
Dette er en av de mest kjente og tradisjonelle paiene i USA. Har du aldri prøvd den? Gjør det. Kanskje blir den din nye favoritt?

Paibunn:
200 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann
 
Gresskarfyll:
6 ss hvetemel
¾ ts bakepulver
½ ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
½ ts malt muskat
2 stk egg
1 ¾ dl sukker
3 ss smeltet smør
400 g gresskarpuré - kokt og most
1 boks vikingmelk
2 ts vaniljesukker

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den hvile i kjøleskapet 1/2 time. Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform. Prikk med gaffel og forstek paiskallet ved 200 grader C i 10 minutter.

Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, smør og sukker. Tilsett gresskarpuré, melk og vanilje. Hell fyllet i paiskallet og stek ved 180 grader C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Server paien lun eller avkjølt, med pisket krem, iskrem eller en klatt rømme.