Nyheter‎ > ‎

La brua henge!

lagt inn 12. feb. 2012, 02:13 av webredaktør rånåsfoss.no


Rundt 100 fakkel- og lyktebærere gikk i tog mot riving av Rånåsfoss bru fra idrettsplassen og over brua. Underveis ble kampropet "La brua henge!" til.

Etter turen over brua, samlet alle seg til appell fra kommunens kultursjef, Erik Vea, og leder av Blaker og Sørum Historielag, Dag Winding Sørensen.

Vea gjør det klart at kommunen vil gjøre det de kan for bevaring av Rånåsfoss bru og trekker spesielt frem lovnadene om at Rånåsfoss bru skulle bli stående for fremtiden da brua ved Bingsfoss ble revet. Han la ikke skjul på at en ikke ukjent bevaringssak fra nyere tid ikke frister til gjentagelse...

Wingding Sørensen trekker frem bruas betydning som kulturminne og hvor den også er selve perlen i kulturstien som går hele veien ned til Sørumsand. Denne er det jobbet mye med å få på plass.

Saken fikk god dekning i Romerikes blad 12. februar hvor også leder i Rånåsfoss vel, Mette Haugland, uttaler seg. Hun legger vekt på at dette er tur- og skolevei og at vi som bor her gjerne tar "brurunden" for en gåtur. Ikke minst er den et viktig identitetsmerke!

Comments