Nyheter‎ > ‎

Rånåsfoss og Auli - en by?

lagt inn 8. mar. 2013, 03:01 av webredaktør rånåsfoss.no   [ oppdatert 8. mar. 2013, 03:01 ]

Den siste tiden har det vært skrevet i lokalavisene at Statsråd Liv Signe Navarsete uttalte seg om en eventuell ny by i fremtiden lokalisert på Rånåsfoss og Auli. Bakgrunnen for uttalelsene er en større utredning i regi av Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

Utredningen skal se på hvordan Akershus og Oslo skal møte en forventet befolkningsvekst på 350 000 de kommende tiårene. Det er oppnevnt et felles plansekretariat som gjennomfører utredningen.

Det er alt for tidlig å si noe om dette blir noe av, men det er spennende at Rånåsfoss og Auli er blant de fire alternativene som vurderes av plansamarbeidet

Inntil videre ønsker Sørum å samarbeide med Nes kommune om en god utvikling på Rånåsfoss og Auli uavhengig av om det skulle bli en by eller ikke her i fremtiden. Det har allerede vært møter mellom ordførerne og det vil bli dialog mellom kommunene når kommuneplanene skal rulleres.

Plansekretariatet i Oslo og Akershus vil forhåpentligvis få frem ny kunnskap om muligheter og utfordringer når det gjelder veksten i vårt område. Samtidig er det viktig med dialog og godt samarbeid også på kort sikt. Både Nes og Sørum har mange innbyggere som bor i området Rånåsfoss og Auli.Comments