Nyheter‎ > ‎

Usikker fremtid for Rånåsfoss bru

lagt inn 24. jan. 2012, 02:30 av webredaktør rånåsfoss.no   [ oppdatert 24. jan. 2012, 03:24 ]

Som sikkert mange har fått med seg, vurderer vegvesenet å rive hengebrua på Rånåsfoss. Saken er plukket opp av flere aviser etter at den sto i Romerikes Blad og Indre Akershus Blad 20. januar under overskriften "Vil rive bru de selv har fredet". I RBs artikkel 21. januar ber kommunen om grundig vurdering. Engasjementet er vekket hos mange etter kommentarene på rb.no å dømme.

Vegvesenet vurderer altså å rive hengebrua på Rånåsfoss, men har selv fredet den gjennom innlemming i Nasjonal verneplan for ti år siden.

Det fremkommer i artikkelen at det er uenighet innad i vegvesenet i saken og at en debatt ønskes velkommen. Blant annet knyttet til hvor bindende verneplanen egentlig er.

Respons fra kommunen kom i artikkel påfølgende dag hvor kultursjef Erik Vea i Sørum kommune ber veivesenet tenke seg om både tre og fire ganger før de går inn for bruriving. Fagleder vei i Sørum, Morten Engerdal, sin kontante respons var at dette måtte de ikke finne på å gjøre. 

I Sørum kommunes kulturminnevernplan er brua plassert i vernekategori 2: "Kulturminne/-miljø med stor lokal/regional betydning. Bevaringsverdig, bør sikres gjennom regulering til spesialområde bevaring."

Comments